1 av 4
Foto:Scanpix
2 av 4
Herman Geijer
3 av 4
Maria
4 av 4
Rasmus

"Det finns ingen tanke, bara handling"

13 min

Hur blir en människa en zombie, hur funkar en zombie och hur överlever vi en Zombie-katastrof? Det här var några av frågorna som vi ställde till zombie-experten Herman Geijer. Han är kursledaren för kursen "Att överleva en Zombie-katastrof" som drar igång snart och intresset är stort. 80 anmälningar till 12 platser.

Zombies tog inte kontrollen över hela programmet. Rasmus och Maria hann även med att snacka lite om pengar man slösar i onödan. Här är några av SMS och Mail som vi har fått in under dagen.

"Jag har ett tips på hur spara pengar. Jag försöker byta tjänster mer med människor och vänner. T.ex. Kan jag hjälpa en vän måla om lägenheten, säg att det tar 4 timmar. Då får min vän i utbyte kanske bjuda mig på mat motsvarande samma arbetsinsatts? Kanske något för dig Rasmus? Iaf, livet blir enklare. Man behöver jobba mindre för att klara sig och på köpet får man oftast härligare relationer me vänner o andra. More freedom too! Må väl! Ville"

"Apropå att spara pengar med hjälp av nya vanor: När jag behöver/vill ha nya kläder tar jag alltid en sväng förbi secondhand-affärerna där jag bor INNAN jag går till de vanliga klädkedjorna. Ofta hittar jag vad jag är ute efter! Mycket billigare än ett liknande plagg i en "vanlig" butik. Som grädde på moset går pengarna många gånger till välgörande verksamhet. Och eftersom nyproduktion av bomullskläder har stora negativa ekologiska och socioekonomiska effekter(konstbevattning i oftast annars torra klimat och färg som många gånger läcker till grundvattnet och gör att det inte går att dricka) leder min handling till något gott, även på andra sidan jordklotet. :D / Karin"

"ett bra tips att spara pengar är enkelt sälj bilen.slut
Shawel"

"75kr per dag 47 veckor per år blir 17625kr på lunch. Tar du med dig låda för 20 kr per portion blir det 4700kr. Mellanskillnad = 12925 kr /Veronika"

"Vill du spara pengar bo hos föreldrarna så länge som möjligt" /S

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista