Zvonimir Markic

Punk och folkmusik samsas på balkanfester

Idag snackade vi balkanfester i Metropol Nu! Zvonimir Markic är med och arrangerar balkancruise - alltså en stor fest med balkantema på ett kryssningsfartyg. Och han kom förbi och bjöd på lite smakprov på alla dom olika sorters musikstilar som spelas på såna fester.

Dessutom pratade vi om en ny undersökning som visar att ungefär 10 procent av alla niondeklassare mår dåligt. Vi frågade vad ni skulle vilja säga till era högstadie-jag om ni kunde åka tillbaka i tiden.

"om jag fick ändra så skulle jag aldrig börjat med brott när jag va tolv då jag missade hela min uppväxt och bara satt inne."

"Alltså när jag var yngre så kunde jag störa mig på mycket och känna att det var orättvist. Nya regler utan anledning som dök upp var bara för att begränsa en. Idag är min syster 16 och hon klagade på de nya reglerna att man inte fick ha en sorts märke byxor eftersom de var för "tajta". Och jag som storebror tycker ju egentligen att de är för tajta, men som objektiv privatperson så blir jag förbannad på hur folk kan bestämma över andras klädval! Ok om det är urringning ner till naveln eller en kortkjol som bevisar att man är tjej, men jag säger alltid till henne:

-Vet du hur mycket makt ni har? Prata med klassen! Samla ihop er! Bojkotta! De kan ignorera dig själv, men inte alla!

/Storebror

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".