Södertörn / FOTO: SR
1 av 2
Södertörns högskola lockar människor till Stockholm
Muzammil Aslam och Yasri Khan / FOTO: SR
2 av 2
Muzaammil och Yasri hjälper Pakistan

Kinan trivs i Stockholm

Rasmus åkte till Södertörns högskola för att träffa några nya Stockholmare som har flyttat hit för att plugga. Kinan Akil flyttade till Sverige från Syrien för två år sedan för att ta en mastersexamen. Han var riktigt nöjd med Stockholm och ångrar inte för en sekund att han flyttade hit!

Hur är läget egentligen i Pakistan efter att översvämningar ödelade 20 miljoner människors liv där i höstas? Det är en fråga som man lätt glömmer bort att ställa sig så här några månader senare. Men några som vill uppmärksamma att Pakistan är långt ifrån återställt efter katastrofen är organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa. Yasri Khan är en av dom som är med och arrangerar en välgörenhetsgala för att samla in pengar att skicka till Pakistan.

Vi träffade också volontärsamordnaren Muzammil Aslam som nyligen kom tillbaka från Pakistan efter att ha varit där nere och hjälpt till som barnmorska. Hon berättade att det fortfarande är hur mycket som helst som måste fixas och att Pakistan behöver all hjälp som går att få.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista