1 av 6
Ge Samson For President en tändare så tänder han själens låga.
2 av 6
Jesper, Niklas och Andreas - basens budbärare, Uppsalas roots-apostlar.
3 av 6
New York är svårare, och coolare? Lycka till Niki!
4 av 6
5 av 6
Samson For President har precis avlöst Niki Tsappos i Metropol Ute.
6 av 6
Programledaren Rasmus är som vanligt livrädd.

Världsmästare, Soulmästare och Basmästare.

2011-01-28. I Metropol Ute idag berättade världsmästaren i Hiphop, Niki Tsappos, om helgens streetstarfestival i Solnahallen som hon ska kommentera i SVT Play. Det handlar om kval till Juste Debout i Paris aka "VM i street dance". Hon förklarade också varför hon själv tänker åka och kvala i New York nästa helg istället.

Vi fick också besök av Stockholms soulframtid, Samson For President. Han förklarade att skivan han släpper i vår är blivande soulhistoria. Han berättade också om när hans pappa högg sönder släktens piano med en yxa, lugn, pianot var gammalt och skulle slängas. Men det var ett känslosamt ögonblick ändå.

Vi fick också sällskap av roots reggae-älskarna i Meditative Sounds från Uppsala. Dom hade med sig skön musik dom producerat, och så berättade dom lite om hur man bygger ett eget sound system. Det går åt många timmar. Och högtalare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".