1 av 8
Tjorven
2 av 8
Öris
3 av 8
Hannah Arnhög
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Fråga 4: Vad är sexuell attraktion?

Idag är det dags för fråga 4. Idag undrar vi vad attraktion handlar om? Vi börjar med att berätta vad var och en av oss attraheras av, för att sedan gräva djupare i fenomenet. Vi pratar om vilka psykologiska behov och bakomliggande faktorer det kan vara som skapar känslan av sexuell attraktion. Hur relaterar känslan till fenomenet makt? maktutövning gententemot den andre, versus en underkastelse och avsaknad av makt kan ju båda vara agitatorer för känslan av sexuell attraktion. Och hur ändras känslan med åren? visst känns det som att attraktion mer är beroende av ens personliga behov och preferenser när man blir äldre jämfört med tidigare? Och hur mycket kan har bekräftelsebehov med känslan att göra?

Är sexuell attraktion bara en inbillad sak som egentligen handlar om annat, eller handlar det faktiskt om något fysiskt, en biologisk drift som handlar om driften att reproducera sig med bäst lämpade partner?

Hanna Arnhög - sexrådgivare på Veckorevyn, och Öris diskuterar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".