Paola och Dani är arbetsskadade. Foto: Anna Alexandersson/SR

Vad? När? Hur? Varför?


Att vara arbetsskadad kan innebära allt från en bruten arm till att man faktiskt tar med sig jobbet hem och låter sättet att tänka på jobbet, även bli en del av hur man tänker utanför jobbet. Och det är just det Paola och Dani pratat om i dagens program.
Att ta med sig sättet att tänka på jobbet till fritiden.
Vi kollade även in på vilket sätt en makeupartist kan vara arbetsskadad.

"Åker till jobbet för att ta en drink när jag är ledigt! Känner mig djupt arbetskadad då... Kan lägga till, att vi alla på jobbet gör likadant... det är ngt fel på oss! / Laura"

"Efter att ha jobbat i butik fick jag för vana att säga tack själv. Fortfarande svarar jag reflexmässigt när personer tackar mig efter att de tex fått skjuts av mig. Kan ni snälla spela en valfri Prince låt! Kramar från Aida"

"hej tjejer jag är sjukgymnast och min arbetsskada är att analysera hur folk går. Och tro mig det kan bli roligt ibland att härma andras gångmönster. Och ni är på snälla och jag vet av ni är då kanske kan ni spela låten vi ses. Kram Jan"

"Arbetsskada skulle jag väl inte kalla det men mina kompisar håller inte riktigt med. Jag kan kanske erkänna att jag pratar lite väl mycket om posten men det är bara för att folk inte förstår hur stor posten är. Vi är ju världsledande inom logistik! Nejmen jag kan berätta en rolig grej som hände när jag skulle på skidresa med mina kompisar. 2 av dem sov och de andra två satt framför mig och var vakna, och där satt jag mellan de båda paren och babblade på om posten. 22 miljoner brev om dagen hit och skräddarsydda speciallösningar dit. Då vaknar en av mina kompisar och säger "det där kallas arbetsskada!" :) sen tänkte jag passa på att önska en låt då ni inte hade någon av låtarna jag önskade i fredags, Danjah - lady dagga! Mvh. Nino från posten"

"Hola paola y dani , min arbetsskada är när jag hör från långt håll att det är fel på en klacksko, jag blir såå irriterad hur hemskt d låter. Eller hur man misshandlar sina skor genom att inte vårda dom. Yes jag jobbar i en skoaffär. Jag knyter skor hos andra skoaffärer oxå."

"hej dani Paula !! Jag jobbar som tele säljare vilket medför att jag pratar med en sån där trevlig hej o hå superglad röst efter jobbet också haha !! Skulle vilja höra en latin kings låt eller en stor låt tack // Daniel"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".