Era huskurer

När man tar sig en huskur betyder det att man använder andra ingredienser än den medicin som sjukvården och läkare traditionellt föreslår att du ska använda för att bli av med dina krämpor av olika slag. Ofta går huskurer i arv i släkten och kommer från äldre läkemetoder, ibland även från folktro och magi. I huskurer används flitigt olika växter som till exempel johannesört, men även honung, ingefära och lök är vanliga ingridienser.

Vad har ni för huskurer i släkten?

"hej tjejer ett tips mot förstoppning är vickzblå typ ett helt paket sen tar de nån timma sen ska du se att de är ett minne blått . Vill gärna höra i rep that west men ice cube mr p"

"Hola tjejer! Tack för ett bra program - som vanligt! :) Jag kan dela med mig av min huskur mot hicka: ett par droppar ättika på en sockerbit! Tro mig, det funkar! :) Kram Linnéa"

"Udda huskur? Min mamma och moster brukar säga till mig att jag ska kissa på mina eksem.Brukar få på fötterna när jag blir nervös,orolig eller stressad /Kram K"

"Kaffesump+ honung bra peelingkräm! Drick mycket vatten på kalla långa vintern-bra mot spruckna läppar och torr hud. Mvh Laura"

"äggula mot mjäll + skölj med kallt vatten. Kram Mia"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista