1 av 2
Malin Helldorff och Syster Sol
2 av 2
Yonnas, Haidar och Rojen är några av spelarna i Kista Galaxy!

"Inte varje dag man blandar smoothies med Mona!"

Karaokesjungande partiledare!
2:23 min

I Metropol Nu uppmärksammade vi den internationella kvinnodagen genom att bland annat träffa Isabel "Syster Sol" Sandblom.  Hon, Mona Sahlin och Maria Wetterstrand är några av dom kvinnor som är på Strand ikväll för att samla in pengar till projektet Popkollo. Popkollo finns till för att lyfta fram unga tjejer som vill göra musik och Malin Helldorff är en av arrangörerna.

Men för en gångs skull kommer Syster Sol hålla sig ifrån scenen, istället står hon bakom bardisken tillsammans med Mona Sahlin och Titiyo och blandar röda, gröna och gula smoothies! Och Maria Wetterstrand greppar micken och ställer sig på karaokescenen. Vi frågade hur bra hon egentligen är på att sjunga?

Förutom det ringde vi upp Spanienproffset Henok Goitom som numera inte bara är fotbollsspelare utan också kan titulera sig som klubbchef. Henok är en av dom som är med och startar upp det nya fotbollslaget Kista Galaxy FC för oss berättade han att han verkligen brinner för att uppmuntra ungdomar till att börja spela fotboll.

Några av dom som kanske kommer synas i Kista Galaxys tröjor är Rojen Sen, Haidar Hajdari och Yonnas Seyoum som kom förbi och snackade om hur det är att behöva börja om och spela längst ner i seriesystemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".