1 av 2
2 av 2

Rasmus fotbollskunskaper testas

Facit till fotbollsglosor
1:24 min

TREQUATISTA, PLAYOFF och MIXAD ZON. Hur bra koll har du på fotbollssnacket egentligen? I måndagens Metropol Nu testades Rasmus fotbollskunskaper. Han klarade 2 av 3 fotbollsglosor. Vi pratade även om att det var 50 år sedan som människan för första gången besökte rymden.

I måndagens Metropol Nu pratade vi med Ceclilia Franck som skrivit boken "Lär dig snacka fotboll: 546 fotbollsglosor". En bok som inte bara innehåller glosor precis som tyskaboken i högstadiet, utan även övningar och förklaringar kring fotboll som spel.  Cecilia berättade att om du inte vet vad trequatista, playoff och mixad zon betyder, så kan det här vara en bok för dig.


Cecilia satte även Rasmus brillianta fotbollskunskaper på prov. Han fick tre glosor:
bjudning
Metodo
marginalspelare.

Rasmus klarade 2 av 3 och missade på metodo. Kan du bättre själv? Testa! Du har facit här nere.

I Metropol Nu blev det även mycket snack om rymden med anledning av att det är 50 år sedan som Juri Gagarin blev den första människan i rymden. Carolina Olsson, som jobbar på tekniska muséet berättade varför vi förut var så besatta av rymden och varför intresset idag har svalnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".