1 av 2
2 av 2

"Tjena kexet...står du här och smular"

Den raggningsrepliken kanske inte är den som går hem när man flirtar. Men Metropol Nu är heller ingen expert på ämnet därför tog vi hjälp av er lyssnare och av flirt-experten Louise Scheele Elling. I onsdagens program fick vi oxå besök av killarna som vill ge tillbaka till sitt område Bredäng genom projektet "Lägg ner ditt vapen".

Vårkänslorna bubblar och man brukar säga att det är nu allt flirtande börjar. Men hur gör man när man ska flirta? Vi tog hjälp av av er lyssnare och av flirt-experten Louise Scheele Elling som skrivit boken "En flirt med livet".
Louise anser att en flirt inte behöver betyda att man vill något mer. Man kan sprida glädje och själv bli glad av att flirta. Har man svårt  för att flirta så kan man börja med små steg:

            Steg 1: Ta ögonkontakt med någon.
            Steg 2: Ta ögonkontakt + le.
            Steg 3: Ta ögonkontakt, le och gå fram och prata med personen.

Självklart ska du inte gå igenom alla de här stegen på en och samma dag, utan ta det i din egen takt.

Vi gästades av Jiian Bagcivanci, Karim & Samir Aamer, som vill ge något tillbaka till sitt område Bredäng. Därför har de startat projektet "Lägg ner ditt vapen", för att uppmärksamma att det är fel med våld, droger och främlingsfientlighet. De vill samtidigt också visa att det finns bra saker i deras område Bredäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".