1 av 3
2 av 3
Imans kreationer/ Foto: Ell Åkerman-Currie
3 av 3
Imans kreationer/ Foto: Ell Åkerman-Currie

Slöjor och turbaner

"Fuck the HOW, make love to the DO, and don´t ask why" är Nikeishas livsmotto, och hon har oxå med sig det när hon arrangerar galan "Born This Way" som är en manifestation mot homofobi och transfobi. I tisdagens Metropol Nu fick vi även besök av designern Iman som berättade om sina moderna slöjor och turbaner.


Iman tröttnade på de sjalar som fanns tillgängliga att köpa och bestämde för att designa egna sjalar och slöjor, som är mer moderna. Idag har hon en hel kollektion på gång där hon designar både slöjor och outfits. Förrutom att Iman vill att hennes slöjor ska vara snygga och moderna vill hon oxå att de ska vara bekväma. Vad sägs som en klänning och slöja i ett?

För andra dagen i rad pratade Rasmus & Maria om vildsvinens som tagit sig till stan. Och idag var det en lyssnares vildsvinshistoria som fick båda att gapskratta.

"Jag har haft grym närkontakt med vildsvin, vi pratar galet! Såhär var det. Jag och min dåvarande pojkvän och våra hundar var ute på en nattpromenad runt i området där vi hade stuga. In the middle of nowhere verkligen. Hundarna va lösa, en sticker upp i skogen plötsligt och vi hör hur han bökar runt i skogen vid oss. Vi ropar på han, han kommer, så hör vi ljud från skogen där han var nyss. Hjärtat stanna. Men så hände inget mer. Sen drar hunden upp igen och det blir kaos och kalabalik där inne i mörkret! Vi hör hur helvetet bryter lös där uppe och ropar på han. Han kommer ner, men med sig har han en vildsvinssugga och typ 7 kultingar. Dom rusar rakt mot oss! Jag dog! Så springer det enorma monstret rakt förbi mig. Hunden va skitnöjd, haha. Sen blir det mer kaos! Han lyckas gå imellan ledet av smågrisar och separerar en av dem från sina syskon. Så jagar han runt en skrikande liten babygris i skogenrunt oss. Min sambo tar till jakt han med, han vill ju få tag på hunden innan pappa gris kommer. Jag står kvar me de andra hundarna, ryggen mot skogen, och hör hur nån andas bakom mig. Pappa gris! Vi fick kuta för livet! Allt löste sig iaf, ingen blev skadad, men galet kul minne! /Marielle"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista