1 av 2
Susanna Alder och Victoria Lind jobbar med Aidsloppet! /FOTO: SR
2 av 2
Annahita, Gustaf och Bilal tyckte till om veckans snackisar! /FOTO: SR

"Spring för HIV-et!"

5:40 min

På söndag springs ett välgörenhetslopp på Gärdet i Stockholm. Det är ett gäng läkarstudenter som arrangerat Aidsloppet som precis som namnet antyder är till för att uppmärksamma och hjälpa människor som är drabbade av HIV och aids.

Susanna Alder och Victoria Lind som är två att studenterna som arrangerar det här kom förbi och berättade varför dom tycker att det är viktigt att prata om aids. Dom berättade också att målet är att bräcka förra årets 32 000 kronor som dom samlade in till drabbade i Malawi!

När tyck-till-panelen kom förbi var vi tvungna att fråga dom vad dom skulle göra om dom bara hade 48 timmar kvar på jorden. En amerikansk 89-åring har ju skrämt upp en massa människor genom att påstå att hela jorden kommer gå under nu på lördag. Vi ringde upp etnologen Jonas Engman för att höra vad risken är för att det faktiskt kommer hända!

Om Bilal hade 48 timmar kvar av sitt liv skulle han hoppa bungyjump och testa att flyga helikopter. Annahita var lite sugen på att sno en bil och köra runt stan trots att hon inte har körkort...

Vi diskuterade också om lärare borde rätta skolelevers prov anonymt och hur trygg man känner sig i Stockholms nattliv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista