DUELL 4: FISKSÄTRA-SERGELS TORG

Trafikduell nummer fyra bjöd på den första utklassningen. Aida och körkortet vann med 20 minuter! Rasmus var inte ens framme i Henriksdal när Aida stegade ut på resans mål, Sergels Torg. Duellen visade tydligt vilken fördel bilen har när man åker från platser som inte har tunnelbana som går hela tiden. Rasmus fick starta med 12 minuters väntan på Saltsjöbanan. I och för sig trevligt med lite extra Fiskis-time, men: Körkort vs SL-kort: 2-2.

Rasmus Resa

Start: 15:53:50, Fisksätra Centrum

Resväg: Saltsjöbanan från Fisksätra till Henriksdal. Ersättningsbuss till Slussen på grund av byggarbete. Röd linje från Slussen till Sergels Torg.

Tid: 49:50

Bonusinformation: Rasmus fick vänta 12 minuter på att över huvudtaget kunna starta, Saltsjöbanan går nämligen bara var tjugonde minut. Sen visade det sig att Saltsjöbanan mer handlar om vacker natur och sjöutsikt än snabb transport. Rasmus var inte ens framme i Henriksdal när Aida gick i mål på Sergels Torg. Trängseln på ersättningsbussen blev den slutgiltiga förnedringen, förlorarens bittra eftersmak, kollektivresenärens grymma öde. Utklassad, ägd, dominerad och släpad efter en bil: Rasmus och SL-kortet.

Aidas Resa

Foto: SR

Start: kl 15:53:50, Fisksätra Centrum

Resväg: Saltsjöbadsleden, Värmdöleden, Londonviadukten, Stadsgårdskajen, Skeppsbron, Hamngatan, Malmskillnadsgatan

Tid: 29:00

Bonusinformation: Sjukt enkel resa för Aidas del. Nästan ingen trafik och allting gled på som de skulle. Hon hade svårt att tro att det faktiskt var en vinst just för enkelhetens skull. Ovanligt lätt att hitta parkering men hon säger själv att hon visste exakt vart hon ville parkera och därför inte slösade tid på att virra omkring i stan. Aida hade under denna duell en väldigt kraftig träningsvärk och var själv nervös över att förlora eftersom hennes ben inte skulle orka bära henne från bilen till Plattan men icke sa Nicke för Aida vann med riktigt bra marginaler!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista