I programmet denna vecka!

En rad Sverigedemokrater, och medlemmar på sidan Avpixlat har reagerat starkt på spåret "Tysta ner" med Adam Tensta, Eboi, och Dida. En låt som finns på producenten Stress samlingsalbum "Playlist". På Twitter har högt uppsatta SD-medlemmar, däribland Jimmie Åkessons pressekreterare, Linus Bylund och Hanna Wigh, ledamoten i SD-kvinnors styrelse sagt att de har blivit illa berörda av låten. Det hel...a har resulterat i hundratals hatkommentarer på sajten avpixlat och engagemang från offentligheten. Det senaste året har svensk hiphop varit under luppen på ett sätt som jag personligen inte känner igen från de senaste fem åren som jag noggrant följt scenen... Idag är Fredrik Strage med i programmet. Vi frågar oss om och isåfall varför hiphopen oftare hamnat under luppen det senaste året.

Ametist spelar också andra svenska hiphoplåtar som sedan 90-talet "stört ordningen" och hamnat under luppen. Exempelvis Sedlighetsroteln och Infinite Mass.

Varje säsong presenterar Ametist en ny svensk soulröst. Den här säsongen heter han Martin Luther Kintu. Helt okänd, med en helt fantastisk röst.

Och så kommer svensk hiphops kanske mest underhållande rappare förbi. Han är Tribe Called Quest fan, och försöker klä sig som Bel Biv Divoe, och har Rah Balder i Safe House Staff som mentor. Han heter Penga Per.

Lyssna live! (18-20) via "Lyssna Direkt-knappen" här uppe till höger. Du kan också lyssna via SR-appen, eller 93,8 i Sthlm!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".