1 av 14
Ametist och Kent Isaac pratar hiphopanekdoter. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio
2 av 14
Skivbolagen tog med sig sina kompisar och vilket häng det blev i studion. Foto:Anna Alexandersson/Sveriges Radio
3 av 14
4 av 14
On-Ree kör Bakifrån
5 av 14
6 av 14
7 av 14
Ametist, Storken, Kent Isaac och Johan Lundqvist pratar om hur skivbolagen arbetar med hiphop idag. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio
8 av 14
9 av 14
10 av 14
11 av 14
12 av 14
13 av 14
14 av 14

5/4: On-Ree live, och skivbolag med intresse för svensk hiphop

Ikväll var On-Ree förbi, med en massa polare. Han snackade om sitt mixtape Reewind och körde en extended version av låten "Bakifrån" live som fick alla, alla, att rodna i studion.


Ametist har också bjudit in tre representanter från olika skivbolag. Skivbolagen har nämligen aldrig någonsin varit så intresserade av svensk hiphop som nu. Samtidigt sägs artister behöva skivbolag som minst just nu. I kvällens program pratade Ametist med representanter från Dope/Cosmos Music, Svenska Inspelningar/Universal Music och Baba Records/Sony BMG om hur detta hänger ihop. Vad har skivbolag att erbjuda artister 2012 egentligen? Och vad är de här skivbolagsfolken för sköna typer? Vad har de sett genom åren? Kent, Storken och Johan som de heter bjöd på enakdoter och svenska hiphopminnen.

Ametist premiärspelade också en demo med Chords ft Dice Raw, som fick Dice Raw från The Roots att höra av sig till henne... Dessutom fick du höra den nya officiella singeln med Adam Kanyama som du först hörde i det här programmet förra säsongen.

Och såklart var hus-Dj Pure P på plats också.

Lyssna på hela programmet här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista