1 av 10
Ametist och Sebbe snackar om varför mackor smakar bättre hos andra i En kärleksattack på svensk hiphop. Foto: Sveriges Radio
2 av 10
Sebbe
3 av 10
Tommy Black väntar på sin tur
4 av 10
Ametist
5 av 10
Sebbe tycker till
6 av 10
Snart ska de köra live
7 av 10
Queff och Denniz Prime kollar ljudet i bakgrunden
8 av 10
Tommy Black och Sebbe
9 av 10
Tommy Black
10 av 10

12/4: Vem är Tommy Black?

Varför smakar smörgåsar bättre hemma hos andra? Har du tänkt på det? Det är en fråga rapparen och producenten Sebbe som gästar ikväll vill ha svar på. Han hänger med Ametist under hela programmet och kickar en hägst personlig text live också. Han och Ametist diskuterar också Adam Tenstas nya kampanj, låttexters autenticitet, och att experimenterandet tagit fart inom hiphopen.

I kvällens program får du höra extra många låtar. Det beror på att Ametist har så många låtar som måste ut helt enkelt. Däribland blir det PREMIÄR för nya låten Gangstertårar med Sebbe Staxx (Kartellen), Cribbe & Lani Mo. Och så var Queff & Denniz Prime förbi och kör sin första och kommande singel "Midnight in Moscow" live.

Dessutom spelas låtar med heta Kendrick Lamar ikväll vilket beror på att svenska producenten Tommy Black har producerat åt honom, och just Tommy Black han gästar programmet ikväll. Han är en riktigt doldis.  Tommy Black är en svensk producent som är ett riktigt svensk hiphopguldkorn. Han har producerat och har produktioner och album på gång med en av hiphopens absolut hetaste namn just nu, Kendrick Lamar och Kendrick Lamars kollektivmedlemmar Schoolboy Q, Ab-Soul osv. Han har med låtar på deras gamla skivor och kommande skivor på gång. Snoop Dogg har tydligen velat ha hans beats, och Dre har beställt jobb av honom. Ikväll får du lära känna mannen bakom namnet.

Hus-Dj Grass var såklart på plats.

Lyssna på hela programmet här!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista