1 av 2
Max Peezay live med låten Anomi! Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Caliste och Max Peezay! Foto: Sveriges Radio

10/5 Premiärer premiärer! och en slang-special

Matte Caliste från Fjärde Världen är med i egenskap av producent för att presentera sin kommande EP. Max Peezay premiärkörde en låt från EPn live!  Caliste snackade med Ametist om sina tidigare produktioner med bl.a Maino och en Snoop Dogg på "autopilot". Och Ametist pratade med de båda om huruvida industrin tvingar underground genrer att ständigt förnya sig. Det blev ett matigt och vasst samtal! (lyssna del 1)

Zacke är i huset efter ca 1,5 års frånvaro med egen musik spelar han upp en ny officiell singel! Dessutom bidrar han till slang-snacket med en del Luleå-slang. Han pratade också om singelns tema "Mammas nya kille".

Och Queff och Denniz Prime gästar med flera låtar från EPn som kom för ngn vecka sedan varav en kördes live och grep tag i allas hjärtan.  Duon som nu hängt med varandra i 10 år utsattes för ett quiz av Ametist som ville veta hur mycket de egentligen känner varandra.

Det genomgående temat i programmet var slangord som vi lärt oss via svensk hiphop, och Ametist spelade flera låtar som innehöll sådana. Lyssnarbidragen var många, och Ametist ringde Looptroop Rockers för att ta reda på vad "Schlook" egentligen betyder. Och så får du veta vilken svensk MC som påstår sig ha myntat slangordet "mannen".

Dessutom, premiär för Chords nya singel!

Lyssna på hela programmet!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista