1 av 5
Ricowon live med låten När som helst. Foto: Sveriges Radio
2 av 5
Ametist pratar om fina minnen från Kärleksattackens fem årskalas. Foto: Sveriges Radio
3 av 5
Pap & Emblem körde live! Foto: Sveriges Radio
4 av 5
Mange Schmidt. Foto: Sveriges Radio
5 av 5
I-Smile från Slag Från Hjärtat gästar på Pap & Emblems nya låt. Foto: Sveriges Radio

7/6: Stockholm, Göteborg och Malmö i huset

Förra veckan pågick det 5-årskalas för programmet och i studion fanns hela 72 personer, en massa rapsessions och tårta. Ametist har ingen avsikt att sänka tempot trots att detta utgör säsongens näst sista avsnitt innan sommarvilan.

I kvällens program finns Stockholm, Göteborg och Malmö representerat i form av Mange Schmidt, Ricowon och Pap & Emblem.

Mange Schmidt pratade om hur han firade studenten sittandes ensam i ett iscensatt vardagsrum på ett flak som hans bror körde, därefter spelade han sin senaste singel. Pap & Emblem berättade hur just de två blev en duo och att de faktiskt var mest aktiva av Malmös alla rappare. Dessutom berättade de hur slöa den svenska livepubliken är jämfört med den danska och att det går "en dansk på tio svenskar"... De körde också live

Ricowon berättade om sin hatkärlek gentemot artisteriet och hiphop-arenan vilket fick honom att lägga ner rapen ett tag. Han berättade också om varför han nu är tillbaka igen och körde två låtar live varav den ena du hör här:

Lyssna på hela programmet här!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista