Bada i Stockholm är faktiskt helt gratis! Vad mer kan man göra i sommar som inte kostar dig en massa cash? Foto: David Magnusson/Scanpix
Metropol med Sanna Bråding

Bästa sommaraktiviteterna - som är gratis!

Det är sommar det är sol, vissa har sommarlov, andra har en semester att se fram emot. Många drar på utlandssemester och lägger cash på festivaler och nöjesfält men alla har faktiskt inte hur mycket pengar som helst att röra sig med.

Idag snackar vi om vad man kan göra i Stockholm under sommaren som inte kostar dig en massa pengar. Langa hit era förslag så gör vi en fet lista med dom bästa sommaraktiviteterna!

Kolla in listan:

  • Dra ihop släkt och vänner på en stor allmän plats som Rålis eller Tanto och spela lite fotboll, kubb, brännboll, eller dra ihop ett vattenkrig.
  • Utnyttja alla sköna badplatser i Stockholm när det är fint väder. Långholmen, Brunnsviken, Smedsuddsbadet osv osv.
  • Samla dina vänner, ta med lite mat som går att grilla och ta er till någon stor park, där finns oftast grillar för allmänheten att använda så allt du behöver är lite korv och grillkol!
  • Mitt i stan finns Hagaparken. Ta en tur där, kolla in den gamla ruinen, glutta på Victoria och Daniels crib, promenera runt vattnet. En fin grön värld mitt i stan.
  • Det finns flera gratisfestivaler och konserter under sommaren, i stan men också i förorterna. Håll utkik efter dom!
  • Skinnarviksberget! Ta med en filt, nåt att dricka och äta och njut av kvällsolen med en vän tills tunnelbanan slutar gå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".