Årets beef

Stockholm VS Malmö

8:56 min

Vem äger vem?

Våra kollegor på systerkanalen Din Gata i Malmö blev så glada att Eurovision skulle hållas i Malmö istället för Stockholm att de helt plötsligt fick för sig att de bor i Sveriges bästa stad. Dejan och Gurgin valde att med hjälp av lyssnarna framföra objektiva argument till varför Stockholm är Sveriges ohotade nr.1.

När det var dags för slutordet fick vi ett samtal från Kistasonen Bojan Djordjic.

Sugen på att läsa lyssnarnas kommentarer under beefen? Gör det!

"Anledningen till att malmö fick Eurovision var att stockholms arena var uppbokad, vi är populära! Stockholm har fler jobb att erbjuda och lägre arbetslöshet. Större stad ger också mer möjlighet att göra saker, utbudet är stort. Vad gäller tunnelbanan som var uppe tidigare, tunnelbaneåkandet, ersätter bilåkningen som inte är särskilt miljövänlig.Viktigaste är väl att man trivs där man bor (om någon missat det så bor fler i Stockholm, trivdes inte folk skulle de inte bo här).

"Stockholm: Sveriges kulturella, mediala, ekonomiska och politiska centrum. Nordens befolkningsmässigt största tätort."

"Vi kan uttala bokstaven R utan några problem /Gabriel"

"hej! Malmöborna säger att vi inte får använda arlanda mm som argument? För att dom inte får använda köpenhamn! Men arlanda ligger i sthlm? Köpenhamn är ju inte ens samma land?! ;) haha! Bra koll! Puss!"

"Tja STOCKHOLM!
Som tidigare sagt, ingen förstår Skånska och alla förstår Stockholmska. Och det verkar tydligen som att pengar verkar vara ett problem i Malmö då deras "Starkaste" argument är att bratsen är (?). Omogna argument.
Och Malmö har ingen stolthet då dom alltid ska jämföra sig med Danmark och Danmark är nordens pinsammaste land.. Dom vill inte ens vara en del av Sverige och Stockholm ÄR Sverige!

Aja 08 08 08 08 08 shooo

ChRRRille"

"Tjejerna på Din Gata sa att det fanns ca 160 olika språk i Malöm. För ca ett år sedan gordes en undersökning i Metropol om hur många språk som talades i sthlm. Man kunde då bevisa, tack vara folk som ringde in, mailade, smsade etc, att det fanns minst 192 oilka språk i Sthlm. Malmö shut up! Dessutom skulle jag vilja veta Vem som leder Allsången i Malmö? Och vilken kanal sänder det? Inte på någon av våra rikskanaler svt i alla fall. Boom! Tack för en fet show! / Emelie"

"Bara det där med nationaliteter, stockholm har 186 olika nationaliteter, malmö har 166. Bara i Malmvägen finns det mer nationaliteter än malmö, true story namn:Eduardo"

"Haha så uppenbart att Stockholm är bäst!! För de första allt som Malmö stoltserar med har Stockholm och ännu mer!! Stockholm behöver inte användas sig av de som ligger runt omkring för att ha nått att skryta (Köpenhamn) *host. Puss å kram Lina Vinn detta nu grabbar :):)"

"Tja dejan! Dra upp artister från Sthlm ja menar de e ju radio/musik vi snackar om.. Exempel Ken knäcker Timbuktus träskor varje dag! //Malik :)"

"Behöver man säga mer en RedlineRecord's? En större del utav den svenska hip hop eliten? Vi har kärleksattacken, i musik väg kompenserar vi ut och ger dem "melo" haha have it!!!  /Erik"

"Vill bara klargöra en sak för brudarna från Malmö angående Eurovision. Den ENDA och slutgiltiga anledningen till varför Eurovision inte hamnade i Sthlm var för att FRIENDS arena var för STOR samt dyr. Därför får Eurovision nöja sig med en liten, budgetanpassad arena i Malmö. Så, enough om att detär er multikulti som var anledningen. Check your facts! BIG UP STHLM - Andy"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista