Metropol med Josefin och Emilia

Vaska komplexen nu!

Alla vi har komplex: jag är för kort, jag är för lång, för smal, för tjock, min näsa är för liten, mina öron står ut... Det kan vara allt möjligt och ofta handlar det om saker som bara vi ser hos oss själva och som ingen annan skulle tänka på. Knäppt ju!

Hallå där. Har länge i mina yngre dagar haft komplex för min rumpa och mina höfter. Fick höfterna ganska tidigt i puberteten och fick ofta höra att jag hade bred last som något negativt. När jag sen gick upp i vikt satt sig allt på rumpan och jag mådde otroligt dåligt över att inte kunna köpa vissa jeans som andra tjejer i skolan hade. Fick höra elaka kommentarer att jag skapade jordbävning i korridoren osv. Nu typ 10 år senare kan ingen vara stoltare än jag att bära denna underbara stora rumpa. Tack vare min kille som älskar den och ger mig ofta komplimanger för den :) /Sofia

Jag är en läkarstudent på 19 år från norra stockholm som alltid haft komplex för att jag varit kort. Jag mådde dåligt för det ända tills jag praktiserade på onkologiavdelningen(canceravdelningen) och insåg att det är fullkomligt otacksamt mot livet att vara missnöjd med kroppsliga imperfektioner istället för att glädja sig över att man har hälsan i behåll!

Tjena, jag hade ett komplex och det var min längd, jag är 170 och har alltid känt mig kort men sen så kom jag på att set bara var bra att jag ärkort, för jag är höjd rädd och det är bara bra att vara nära till marken / Daniel från södra B

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista