Hur känns det? - samsändning med Tendens P1

Paneldebatt om vardagsrasism på Fryshuset

41 min

Vi återupplivar #hurkännsdet idag med en direktsänd paneldebatt om vardagsrasism från Fryshuset. Där träffar Ametist Azordegan och Ülkü Holago (från P1) kända och okända personer om deras egna erfarenheter av rasismen i Sverige.
Missade du debatten så kan du höra den i sin helhet här:

Under en vecka i höstas hade vi fullt fokus på vardagsrasism. Vi samlade in unga Stockholmares erfarenheter och berättelser på temat #hurkännsdet. Idag, onsdag 13 februari kl. 15.00-16.45 fortsätter diskussionen i direktsändning här i Metropol 93,8 tillsammans med Tendens i P1.

– Jag tror liksom många andra att förra årets stora debatter om Tintin, tårtgate och så vidare sätter fingret på vårt behov av en förnyad diskussion om rasism. Min förhoppning är att vår sändning ska sätta igång tankar och ge nya perspektiv i en av våra stora ödesfrågor, säger Ülkü Holago.

– Jag ser sändningen som kanske en av årets viktigaste radioprogram. Vi kommer att behandla ett ständigt angeläget ämne som berör alla svenskar. Jag är själv mycket nyfiken på alla de upplevelser och analyser av diskriminering som vi kommer beröra, och  jag kommer själv vara berörd i högsta grad, säger Ametist Azordegan.