1 av 19
Trainspotters Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
2 av 19
Trainspotters Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
3 av 19
Trainspotters Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
4 av 19
5 av 19
6 av 19
7 av 19
Som Fan
8 av 19
9 av 19
10 av 19
11 av 19
12 av 19
Matte Caliste
13 av 19
14 av 19
15 av 19
16 av 19
17 av 19
18 av 19
19 av 19

28/2: Rapfest med Trainspotters, Som Fan och Matte Caliste med vänner

Oj vilken skön stämning det var idag! Norrlands kanske mest äkta rappare Trainspotters har varit med lääänge nu! Killarna är aktuella med nya LP:n "Bastards" och kommer och skapar fest med flera liveset! Dj Chefen tar över Blackmoose skivspelare och kör med killarna som i sin tur kör långa underhållande liveset.

Nästa gäster är Som Fan som släpper lös sin nya skapelse, Som in i Helvete EP. Den fullfjädrade EP:n består av fem spår, och idag kör SexFemman och Nomaden flera låtar live iklädda synkroniserade kläder.  

Många känner igen Matte Caliste som en av medlemmarna i hyllade svenska hiphop-trion Fjärde Världen. Under de senaste åren har Caliste lagt ner mycket tid bakom spakarna i studion och skapat EP-projektet "Stadsbild Vol.1″ med gäster som Näääk, Sebbe Staxx, Lani Mo och många fler. Under hösten har Caliste arbetat på en ny volym av Stadsbild där han tagit med bland andra Blues, Nimo, Näääk, Sebbe Staxx, Promoe, Chords. Idag kör Matte Caliste en acapella live och kör härlig liveversion av "Hemmaplan" live med Alpis, DaCosta & DC Grimsta.

Lyssna på hela programmet här!

(Obs! Musiken är bortklippt av upphovsrättskäl, men du kan lyssna på avsnitten, med musik, i 30 dagar efter sändningen via . Klicka dig fram till en torsdag och lyssna på tiderna mellan kl 17-20).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista