1 av 15
Svart&Vit Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
2 av 15
Thrife, Ayos son, nu också rappare.
3 av 15
Kung Blackmoose bakom skivspelarna!
4 av 15
Veckans gästtwittrare Sara och Paola från Nyköping!
5 av 15
6 av 15
7 av 15
8 av 15
9 av 15
10 av 15
11 av 15
12 av 15
13 av 15
14 av 15
15 av 15

14/3: Svart & Vit och Zacke

Svensk hiphop-historia utvecklade sig framför våra näsor idag. Betongdjungelboken-Ayos son Thrife har bestämt sig för att ge sig in i rapgamet som del i nya trion Svart & Vit som gästade programmet idag. De berättade om hur de har bildats och vad deras rap-ideologi är. Mitt i intervjun ringde Ayo på Ametist mobil eftersom hon hade jagat honom under dagen för att höra hans kommentarer om att sonen nu också börjar rappa... Ametist kuppade Ayo och satte sin mobil på högtalare...
 
Sedan var det dags för trion Svart & Vit att rappa live!

I februari släppte Zacke sitt andra album "Renhjärtat" Alla låtarna är producerade av Mördar-Anders från Movits!, förutom Värdegrundskursen som Max I Million producerat och gästas av Promoe. Idag var han i studion för att prata om hur pass påverkad '"Renhjärtat" refererar är av flytten från Norrbotten till Stockholm och hur hela albumet är resultat av återblickar, minnen och uppgörelse med det förflutna (lyssna på Del 2). Slutligen rappade Zacke en låt live som är en hyllning till Torgny, en gripande historia. Vem är Torgny? lyssna här:

I sista timmen tog hus-Dj Blackmoose över musiken och Ametist öppnade telefonslussarna och tog emot lyssnarsamtal från hela landet!

Lyssna på hela programmet här!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".