1 av 18
Petter och Eye N'I Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
2 av 18
Petter gästar En kärleksattack på svensk hiphop. Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
3 av 18
Ametist pysslar om Blackmoose strax innan sändning.
4 av 18
Petter hade med sig alla sina tre barn till studion idag.
5 av 18
Veckans gästtwittrare!
6 av 18
7 av 18
8 av 18
9 av 18
10 av 18
11 av 18
12 av 18
13 av 18
Anton Kristiansson
14 av 18
15 av 18
16 av 18
17 av 18
18 av 18

11/4: Petter är tillbaka och Anton Kristiansson är unik.

3:52 min

Programmet började med att Ametist läste upp ett handskrivet lyssnarbrev från "grabbarna på Hall" som önskade musik som hon spelade.

Därefter var det dags för en av Sveriges största hiphopartister Petter släpper nytt album. Det har gått mer än tre år sedan Petter släppte ny skiva senast men den 3 april är han tillbaka med sin 8:e fullängdare. Och detta har nu gått hela 15 år sedan han släppte sitt debutalbum. Albumet heter Början av allt och idag rappade han LIVE i programmet för första gången. Resultatet blev en knockout som många lyssnare önskade i repris!  (lyssna på hela intervjun med Petter i del 1 nedan).

Anton Kristianssonär ett av de mest intressanta namnen inom svensk rap. Anledningen till det är hans sound och uttryck. Han brukar beskrivas köra "indiepop alá Hellström med rap ala Organismen", idag sa han att han tycker beskrivningen stämmer för han är inspirerad av Organismens rap. Anton Kristianssons nya album Fred På Jorden släpps nu och idag fick du höra honom rappa 2 låtar live.   Lyssna på intervjun med Anton Kristiansson i del 2 nedan, hör honom dela med sig av sina hänförande tankar hur albumet handlar om att fånga andan och själen i sin egen generation. "En generation som har tappat tron på att solidaritet", sa Anton och beskrev en mörk bild av Sverige som han mortverkar med sitt ljusa album som erbjuder tillflykt.

Hus DJ Blackmoose tog över musiken i sista timmen och bjöd på hiphop från hela landet. Vi öppnade telefonslussarna och lyssnare ringde in från hela landet... och Kina.

Lyssna på hela programmet igen!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista