1 av 8
Rikard Skizz Bizzi Foto: Cassandra Mattsson/Sveriges Radio
2 av 8
Skizz
3 av 8
Ametist
4 av 8
Veckans gästtwittrare Shevin
5 av 8
Mächy & Martin Zamora
6 av 8
Mächy & Martin Zamora med Queff
7 av 8
Mächy
8 av 8
Black Moose i total blackout

30/5: Skizz Bizzi om nykterhet, Mächy & Zamora om onykterhet.

Då var det dags igen för Ametist och Dj Black Moose! och det råkade av en slump bli ett ytterligheternas avsnitt. Äntligen kunde Rikard "Skizz" Bizzi ta sig till studion för en längre, välbehövlilg, intervju om nya debut-soloalbumet "Kärlek, funk & solidaritet". Skizz (som fick lära Ametist att uttala hans namn rätt) pratade om att kämpa med sig själv, mot sitt sug för alkohol, droger och ångest och att vilja bli en bättre version av sig själv... och varför det är viktigt. (Lyssna del 1)

 

Sen kom Mächy & Martin Zamora (från kollektivet DBS) och körde låtar live från sin nya EP "Vad dom än har sagt" som bitvis behandlar temat "att röja" (Lyssna på hela intervjun i del 2).. Sjukt nice var det de rappade två låtar live.


Och här har du en rätt bra beskrivning av EP:ns sound:

 

I sista timmen öppnade Ametist telefonslussarna,  tog över musiken och lyssnare ringde som vanligt in för att reppa sin favoritrappare, och dessutom kom Pontus Gustavsson förbi för att prata om landets största hiphop-forum Whoa som han är admin på, och berätta för oss vilka de hetaste diskussionstrådarna är just nu!  

 

Lyssna på hela programmet här!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".