Gurgins legendariska KEBABTÅRTA. Bra mat att bryta fastan med? Bra mat att äta i tunnelbanan? Foto: Sveriges Radio
Metropol med Gurgin

"Ät inget på curry på i tåget!"

4:56 min

Det blev rörigt idag: Perjantaifredag, Dona Hariri från redaktionen hängde med Gurgin för att snacka om det shiitiska avslutet på fastemånaden ramadan men också den stora frågan om det är OK att äta i tunnelbanan eller inte?  

Tja kompisar, vill dela med mig av en historia om en av mina mat-i-offentligheten-upplevelser. Satt på tuben en gång, i min egna lugn och ro, och så kommer det in en människa, och sätter sig och äter chips. Helt okej liksom. Lite blä, men viss. Men när denna människa ätit upp sin lilla chipspåse, tar hen fram en rå falukorv. Drar i den där röda packeteringen kring korven, och börjar proppa i sig den. Så sjukt vidrigt tycker jag att sitta mitt framför nån å käka rå falukorv. Luktar usch och ser äckligt ut. Jag är vegetarian, men innan det har jag alltid hatat korv, å inte för att jag brukar bry mig om andra som äter kött. Men komigen stockholm, en rå falukorv!? Emilia

d fett irriterande när folk äter i t-banan. typ en curry macka. hela jävla vagnen börjar ju lukta.

 anledningen till Att det är så äckligt när folk smaskar är för att skapa dom ljuden måste man ha öppen mun!!! Aldrig ok! Oavsett om man e hemma eller på tuben. Stäng munnen när du äter!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista