Maila dina tankar om vapen till metropol@sverigesradio.se Foto: Scott Olsson /TT
#LÄGGNERDITTVAPEN

"Jag var beväpnad med en pistol"

Under hela veckan fortsätter vi att samla in era berättelser om vapen. Maila din historia eller dina tankar till metropol@sverigesradio.se Här är ett av de mail som vi har fått från en lyssnare som tidigare burit vapen:

Vi var ett gäng grabbar som hade planerat ett rån på en kille som vi viste hade en större mängd droger hemma. Vi diskuterade om hur det här rånet skulle gå till var av vi senare gick till hans lägenhet jag va beväpnad med en pistol och mina polare hade kniv och knogjärn. 

Jag hade massa rädslor innan rånet och tänkte mycket på om jag verkligen borde göra det här men samtidigt va jag girig, ville ha pengar och ville visa vad jag går för till mina grabbar då min självkänsla va så låg på grund av mitt missbruk och all skuld och skam jag byggt på mig under mitt liv som jag har levt i missbruk och kriminalitet.

När vi väl va utanför hans lägenhet plingade min kompis på dörren och han öppnade då kom första slaget från min kompis med knogjärn han ramlade ner på golvet och jag sprang snabbt in i lägenheten och tog upp pistolen och siktade mot honom som vi rånade. Jag kommer väl ihåg hur han satt på golvet och hans rädsla i ögonen och hur han bad oss att bara ta det lugnt och ta det vi vill ha men vi fortsatte att hota och slå honom och frågade vart han har grejerna det tog inte långt tid innan han hämtade allt och vi kunde dra ifrån lägenheten med det vi hade kommit för att hämta.

Efter rånet byggde jag bara på mig mer ångest och självförakt som jag drack och knarkade enu mer på för att det va det ända sättet jag visste som kan bedöva all inre smärta som jag gick runt med. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".