Slipp nycklar och betalkort - med ett chip i fingret

2:48 min

Det går att operera in ett chip i fingret som kan fungera som ett passerkort. Farzad och Emilie gästades av biohackern Sina som förklarade hur det fungerar i praktiken.

– Det främsta syftet är för personer som är trötta på nycklar och kort och som söker lättare alternativ. Du lägger bara handen över en läsare som läser av informationen.

Gör det ont?

– Nej, det gör inte ont alls. Jag har sett 50 personer sätta in chipet i handen och alla är förvånade över hur lite ont det gör.

Stöter inte kroppen bort det?

– Nej, chipet är biokompatibelt.

En P5 STHLM-lyssnare undrar om det kan finnas risker med det hela. Kanske kommer brottslingar knipsa av fingrar för att få tag i chipen? Detta är Sina skeptisk till. 

– Om du känner dig säker med att bära alla saker utanpå kroppen som vi alla gör idag, då kan du vara säker om du har informationen innanför kroppen. Man måste vara riktigt psykiskt sjuk för att "shop'a" av någons finger eller hand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista