Jeremy Lindberg visade civilkurage.
Jeremy Lindberg visade civilkurage. Foto:Privat

Han visade civilkurage medan andra filmade

2:18 min

Jeremy Lindberg är killen som försökte stoppa ett bråk på tunnelbanan i helgen. Han hamnade mitt i bråket och for själv illa.

Det som retar Jeremy mest är ingen ingrep, utan åskådarna tog upp sina mobiler och fotograferade och filmade händelsen istället för att ingripa.

Om detta skrev han ett inlägg på sociala medier som delats av över 6 000 personer och gillats av 26 000 och fortsätter spridas som en löpeld.

"För mig spelar det ingen roll vad som hänt innan eller vem som hade rätt eller fel, men att flera personer ger sig på en ensam person med våld tycker jag både är fel och jag vet också att risken är stor att skadorna kan bli förödande.", säger Jeremy. Som mest reagerade på att folk istället för att rycka in och hjälpa eller ringa till polisen, tog upp sina mobiler för att filma vad som hände. Det är något fel på systemet, säger Jeremy till P5 STHLM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista