Olof "Olofmeister" Kajbjer och Viktor "Vuggo" Jendeby från CS:GO laget Fnatic. Foto: Madeleine Rollenhagen/ Sveriges Radio
Olof "Olofmeister" Kajbjer och Viktor "Vuggo" Jendeby från CS:GO laget Fnatic. Foto: Madeleine Rollenhagen/ Sveriges Radio

Snacket mellan CS-stjärnorna är absolut viktigast

3:22 min

Olof Olofmeister Kajbjer är en av världens bästa på Counterstrike och medlem i världsmästarlaget Fnatic. Han och lagets coach, Viktor Vuggu Jendeby, berättar om en helt vanlig dag som e-sport proffs.

– Vi tränar på kvällen, fem dagar i veckan, från 17 till 23. Vi går igenom ska vi ska göra, vad som är bra och dåligt. Sen bokar vi träning mot olika topplag i världen där vi finslipar taktiken. 

Olof Olofmeister Kajbjer brukar vakna vid tolvtiden på dagen. Det på kvällen han arbetar eftersom det bara är runt 15 lag i  världen som kan försörja sig på spelandet.

– Många jobbar och pluggar dagtid så det är därför, säger Olof Olofmeister Kajbjer.

Hur stor roll spelar kommunikationen i laget, jämfört med indivuduell skicklighet?

– Du måste alltid ha koll på vad dina medspelare gör. Jag har alltid tyckt att kommunikationen är absolut viktigast. Det är den stora skillnaden mellan topp ett i världen och kanske topp tio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista