Viktor "Vuggo" Jendeby och Olof "Olofmeister" Kajbjer från CS:GO laget Fnatic. Foto: Madeleine Rollenhagen/ Sveriges Radio
Viktor "Vuggo" Jendeby och Olof "Olofmeister" Kajbjer från CS:GO laget Fnatic. Foto: Madeleine Rollenhagen/ Sveriges Radio

Hör hela intervjun med "Olofmeister" och "Vuggo" från Fnatic

34 min

CS:GO världens absolut största stjärnor just nu är det svenska laget Fnatic. Spelaren Olofmeister och lagets coach Vuggo gästade P5  och pratade om allt från fusk till fester.

Det är nog få inom E-sportvärlden som inte har koll på det svenska CS:GO laget Fnatic. Laget rankas som världens bästa, har vunnit tre majors och tjänat miljoner.

P5 eftermiddag fick en exklusiv intervju med lagets kanske största stjärna Olof "Olofmeister" Kajbjer. Han berättar bland annat hur en vanlig dag som professionell CS-spelare ser ut.

– Jag försöker hitta på saker på dagen eftersom att jag är upptagen på kvällen. Vi tränar fem kvällar i veckan mellan klockan fem och klockan elva.

Fnatics coach Viktor "Vuggo" Jendeby hängde också med till studion och passade på att dementera rykten om att lagets spelare Pronax skulle ha en handledsskada.

– Pronax har inga problem. Han känner av vissa små stickningar om han sitter och spelar flera timmar i sträck, men hela den diskussionen är väldigt överdriven. Det är ingenting som påverkar oss.

Vidare snackades det också om fuskryktena gällande Fnatics spelare Flusha och vad som händer på festerna efter stora turneringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista