Asrin Haidari från Tensta Konsthall
Asrin Haidari från Tensta Konsthall. Foto:Monika Bohman/Sveriges Radio

Vatten och börskrascher på Tensta Konsthall i höst

1:05 min

Rebelliska väderleksrapporter, börskrascher, internationella solidaritetsrörelser och en ny film om Katarina Taikon är några av programpunkterna på Tensta konsthall. 

Tensta konsthall grundades 1998 av Gregor Wroblewski i samband med att Stockholm det året var Europas kulturhuvudstad. Initiativet för att starta konsthallen kom från de boende i området.

– Konst skapar värden som inte går att mäta, säger Asrin Haidari, kommunikatör på Tensta Konsthall.

I höst ställer Hito Steyerl ut på Tensta konsthall med filmen och installationen Liquidity Inc. Med ett säreget formspråk utforskar videoverket det flytande, våldsamma och samtidigt livsnödvändiga som är vatten.

– Hito Steyerl är en enligt mig och många med mig, en av samtidens mest spännande konstnärer, säger Asri Haidari. 

Även det fleråriga projektet Eros-effekten drar i gång. Konst, solidaritetsrörelser och kampen för social rättvisa igång med ett fullspäckat symposium den 17 oktober. Forskare, konstnärer och curatorer från bland annat St. Petersburg, Beirut, Mumbai och Berlin deltar i programmet. 

Under höstlovet visas Gellert Tamas och Lawen Mohtadis efterlängtade dokumentärfilm Taikon om författaren och människorättskämpen Katarina Taikon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista