Cissi Efraimsson och Lisa Pyk i Vulkano släpper sitt andra album, Iridescence. Här med programledare Farzad Nouri i P5 STHLM. Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Cissi Efraimsson, Farzad Nouri och Lisa Pyk. Foto: Sveriges Radio.

Vulkano om nya plattan: Ett experiment

4:05 min

Den 30 september släpper Vulkano sitt andra album, Iridescence. Det här är första gången Cissi Efraimsson och Lisa Pyk gjorde låtarna på datorn.

– För första skiva är pop med postpunkinfluenser. Men denna skivan är mycket mer elektronisk, lugn och poppig, säger Cissi Efraimsson. 

Men det nya soundet var inte planerat. Det bara blev så.

– Jag hade för första gången börjat skriva musik i datorn och då blev det mer elektroniskt. Tidigare har vi bara skrivit i replokalen och då blir det bara trummor, synt och bas.

Cissi Efraimsson och Lisa Pyk tyckte att var ganska skönt att kunna ta ett steg tillbaka och se vad som hände.

– Vi hade alla instrument som fanns på en dator. Så skivan var ett experiment egentligen.

Är ni inte rädda att era fans kommer bli besvikna då?

– Jo, absolut. Men vi kom fram till att det är chansning vi var villiga att ta. Vi vill vara konstnärligt fria, säger Lisa Pyk.

Den som lyssnar på plattan Iridescence kommer att lära känna Vulkano bättre. Det mesta på plattan är självupplevt.

– Jag försöker alltid låtsas skriva om en annan person. Men sen inser jag alltid att "shit, det där handlar ju om mig", säger Cissi Efraimsson och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista