Karin Axelsson sålde sin bil till förmån för insamling till Radiohjälpen. Foto: Karin Axelssons privata.
Karin Axelsson sålde sin bil till förmån för insamling till Radiohjälpen. Foto: Karin Axelssons privata.

Karin sålde bilen för att hjälpa flyktingar

2:17 min

Karin Axelsson och hennes man Peo från Upplands-Bro kände, som många andra, att de ville göra en insats och började fundera på hur de skulle kunna hjälpa och en sömnlös natt kom idén.

- Det var min man som hade svårt att sova en natt och kom på idén när han låg och grubblade. Det är nämligen så att vi har en extra bil som vi använder för att köra barnen till förskolan och så i. Men bilen hade inte gått igenom besiktningen och då tänkte han att om vi kunde få några lokala verkstäder att hjälpa oss att fixa den gratis så skulle vi lägga ut bilen till försäljning på en auktionssajt. Och pengarna den genererade skulle gå oavkortat till Radiohjälpen. 

Karin gissar att bilen, i sitt ursprungliga skick inte var värd mycket mer än 2000 kronor. Men efter att ha renoverats av lokala mekaniker så blev det mycket mer än så. 

- Ja, när auktionen avslutades på söndagen så hade vi fått in nära 100 bud och bilen såldes för 15 000 kronor, berättar Karin.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista