Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Trio vill ge brittisk mat bättre rykte

Publicerat fredag 2 oktober 2015 kl 10.42
De bästa brittiska recepten samlas i en bok
(0:56 min)
Gareth Taylor, Kristian Morén och Daniel Taube bjuder på Harry Potters favorit, kolapaj. Foto: Farzad Nouri/Sveriges Radio
Gareth Taylor, Kristian Morén och Daniel Taube bjuder på Harry Potters favorit, kolapaj. Foto: Farzad Nouri/Sveriges Radio

Bokaktuella Gareth Taylor, Kristian Morén och Daniel Taube tycker att den brittiska maten har fått ett dåligt rykte.

Gareth Jones, Kristian Morén och Daniel Taube som är aktuell med kokboken Best of British där de samlat det bästa som den brittiska maten har att erbjuda. Maten har inte alltid haft ett gott rykte, de försöker förklara anledningarna. 

– Under 70-talet när folk reste i London och var på pub och i hotell så fick de ganska dåliga varianter av brittisk mat.

Även första och andra världskriget påverkade folks bild.

 – Två världskrig gjorde att rykten drogs ner enormt eftersom du inte hade så mycket att äta och det sätter ju sina spår långt efter. 



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".