Bild från Kenny Solomons och Scanbritt Andersson Foto: Press
Bild från Kenny Solomons och Scanbritt Andersson Foto: Press

Åsa Danielsson avslöjar vad som händer bakom kulisserna

Åsa Danielsson är skådespelerskan som har synts i många olika sammanhang. I P5 STHLM har hon lovat att avslöja några stories från den glamorösa skådisvärlden.

Åsa Danielsson är skådespelerskan som har synts i väldigt många olika sammanhang. Allt från långfilmer, tv-program, reklam men framför allt på scen i sina egna föreställningar med karaktärer som Scan-Britt Andersson och Syster Diesel.

Här om året gjorde hon också succé som den arga damen, Mariana, som ringde in till radion och skällde på allt och alla. En röd tråd i många av Åsas karaktärer är den starka kvinnan som tar för sig och inte väntar på att bli tilltalad utan tar ton på egen hand.

Nu är Åsa aktuell med nypremiär av sin numera klassiska föreställning Scandal Airlines med karaktären Scan Britt Andersson, Sveriges fräckaste flygvärdinna. Showen är uppdaterad och kompletterad med ingen mindre än Kenny Solomons. Kenny spelar piloten som inte har det lätt ombord på Scandal Airlines. Man kan lugnt säga att det är ombytta roller. Scan Britt styr och piloten gör som hon säger.

I P5 STHLM har Åsa lovat att avslöja några stories från den glamorösa skådisvärlden och hon har redan hintat om att det kommer handla om både Leonardo di Caprio och Björn Borg.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".