Perrong i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Perrong i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Resenärsforum kräver bättre säkerhet på perrongerna

3:32 min

Vid störningar i tågtrafiken blir det allt vanligare att perrongerna blir överfulla med resenärer. Nu anordnar organisationen ett seminarie för att förbättra situationen.

– Detta är en oroande situation som gör att folk känner att de inte kan röra på sig, säger Kurt Hultgren generalsekreterare Resenärsforum.

Organisationen Resenärsforum konstaterar att den ökande resandemängden på befintliga banor och perronger har gjort trängseln vanligare. Det finns heller ingen som ansvarar för servicen på perrongerna.

– Varken operatörerna och Jernhusen har fått sig den rollen tilldelad. Vi har begärt att Trafikverket ska ta på sig den rollen men de har avvisat oss, säger Kurt Hultgren.

Finns det risk att någon ramlar av eller skadas på perrongen?

– Ja, är det för mycket folk kan sådant hända. Folk känner sig oroliga, det ska de inte behöva. Någon måste finnas som kontrollerar att det inte blir för mycket folk, säger Kurt Hultgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista