Fabian Kalf-Hansen på restaurangen Kalf & Hansen. Foto: Charlotte Gawell
Fabian Kalf-Hansen på restaurangen Kalf & Hansen. Foto: Charlotte Gawell

Fabian kan vinna på Restauranggalan

2:05 min

På måndagskvällen hålls den årliga Restauranggalan på Cirkus i Stockholm. Det är som en grammisgala, fast för krogbranschen. På galan delas priser som Årets Smaksättare, årets krog och årets barkoncept ut.

Flera av Stockholms restauranger är nominerade. Bland annat Fotografiskas restaurang i kategorin som årets smaksättare och resturangen Pelikan i årets klassiker.

Fabian Kalf-Hansen på restaurangen Kalf & Hansen är nominerad till årets framtidslöfte där han tävlar mot bartendern Alexander Pidiakis och kocken Igor Sapega.

– Det är mycket att leva upp till, det blir mycket nervositet bara av att tänka på det, säger Fabian Kalf-Hansen. Min dröm är att kunna öppna upp flera restauranger och göra dem så bra som möjligt.

Övriga kategorier är: Årets Barkoncept, Årets Klassiker, Årets Hållbara Krog, Årets Hälsokoncept, Årets Innovatör, Årets Krog, Årets Krogmiljö, Årets Krögare, Årets Leverantör, Årets Matsalsteam, Årets Smaksättare, Årets Sommelier och RS Hederspris.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista