Människor tänder ljus och lämnar blommor vid Place de la Republique i Paris. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Människor tänder ljus och lämnar blommor vid Place de la Republique i Paris. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Paris invånare samlas mot terrorism

2:46 min

Invånare i Paris kommer inte att kapitulera för terrorismen. Det visas genom banderoller som sätts upp på samlingsplatsen Place de la Republique.

Texten "fluctuat nec mergitur" på latin som är skriven på banderollerna vid Place de la Republique betyder i direkt översättning "båten kastas av vågorna men sjunker inte", säger Ekots frilansande korrespondent Johan Tollgerdt på plats i Paris. 

–Detta för att visa att Paris inte ska kapitulera, utan att man ska visa att det finns motstånd och att man tänker och vill att Paris ska förbli den fantastiska metropol som den ju faktisk är, säger Johan Tollgerdt på telefon från Paris. 

På söndagseftermiddagen kommer en stor mässa att hållas i Notre Damm och folk kommer att samlas på den stora samlingsplatsen Place de la Republique.

– Då kommer det att avgöras hur fortsättningen i Paris kommer att bli. Vanligtvis går man på grönsaksmarknader på söndagarna, det är ett nöje och man köper grönsaker, kött, ost, frukt och blommor. Men de är faktiskt stängda fram till på torsdag. Och det säger lite om stämningen, hur tragiskt allting känns just nu i Paris, säger Johan Tollgerdt. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista