Hristos Adoniadis. Foto: Egen bild
1 av 3
Hristos Adoniadis. Foto: Privat.
Hristos Adoniadis. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
Hristos Adoniadis. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
3 av 3
Hristos Adoniadis tränar varje morgon. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.

Från Biggest loser till Gladiator

0:44 min

Hristos Adoniadis från Husby gick ner mer än hälften av sin kroppsvikt och vann Biggest loser 2014. Nu har han ett nytt mål - att bli en Gladiator. 

När Hristos Adoniadis var elva år dog hans femårige lillebror i en olycka. De höll varandras händer när brodern blev påkörd av en bil på ett övergångsställe och omkom. Efter det började Hristos gå upp i vikt.

Förra året anmälde Hristos mamma, Anna, honom till TV4-programmet Biggest loser och resten är historia, efter att ha gått ner hela 79 kilo på 4,5 månader stod han som vinnare.

Idag tränar Hristos Adoniadis stenhårt och har lagt på sig en hel del kilon, men nu är det musklerna som vägen, för målet är att bli en Gladiator:

– Ett av mina största mål nu är att bli en Gladiator. För att jag vill visa att kan man vara, så rund och go som jag var så kan man ändå ta sig till en helt annan nivå, säger Hristos.

- Och genom att bli Gladiator så kan jag visa för många att det går. Att det verkligen går. Vill man så kan man!

Vad skulle du heta om du blev en Gladiator?

– Grejen är den att alla bra namn redan är tagna. Jag vill vara en grekisk gud, men alla grekiska gudanamn har blivit tagna nästan. Så jag vet inte. Kanske "Blatten från förorten", säger Hristos och skrattar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista