Musikhjälpen 2014. Ellen Ekman, illustratör. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
1 av 2
Ellen Ekman, illustratör. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Ellen Ekman. Foto: Farzad Nouri.
2 av 2
Ellen Ekman. Foto: Farzad Nouri.

Ellen Ekman har skapat feministiska superhjältar

"Två solariebrända pensionärstanter som har superkrafter"
2:34 min

Serieskaparen Ellen Ekman som är aktuell med fjärde volymen av Lilla Berlin hoppas att hennes svenska läsare ska få ta del av två kvinnliga hjältar under nästa år.

Serieskaparen Ellen Ekman är aktuell med fjärde volymen av Lilla Berlin där hon visar storstadsliv med humor. Genom Lilla Berlin möter vi storstadens hipsterkultur.

Under nästa år hoppas hon dock att låta två kvinnliga hjältar få utrymme för sina svenska läsare. Serien finns redan ute i Norge och är en humoristisk feministisk actionserie i superhjältestil.

– Mina hjältar är Doris och Bettan som är två solariebrända pensionärstanter som har superkrafter. De vill helst sola på stranden och dricka drinkar men stöter ihop med skurkar. Skurkarna som stör Doris och Bettan är oftast män.

Ellen berättar att i Sverige finns det många feministiska serier och att tanken är att denna serie ska locka fram feministiska serieläsare i Norge.

Vad har Doris och Bettan för superkrafter?

– De är väldigt starka. Fysiskt starka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".