Begonia Randhav gästar P5 STHLM. Foto: Farzad Nouri/Sveriges Radio
Begonia Randhav gästar P5 STHLM. Foto: Farzad Nouri/Sveriges Radio

Begonia Randhav tillbaka från toppmöte

4:45 min

Begonia Randhav har representerat Sverige på ett toppmöte för världens unga ledare i Bangkok.

Hon har precis kommit hem efter att ha medverkat under One Young World Summit 2015. Där har hon och andra unga ledare från hela världen diskuterat globala frågor.

– Jag hade inga förväntningar utan förväntade mig mest att bli inspirerad och att få inspirera, säger Begonia Randhav.

One Young World Summit är en internationell plattform för unga ledare från hela världen där globala frågor diskuteras, bland annat mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och jämställdhet. Och dagarna under One Young World Summit var fullspäckade och gästades av Sir Bob Geldof.  

– Han sa ni är inte framtiden, ni är nutiden, ni ska agera nu och det var som en riktig käftsmäll. Det är nu som vi måste förändra någonting för annars är det för sent i framtiden.  

One Young World Summit hölls efter terrorattackerna i Paris. 

– Vi har sagt att det är viktigt att hålla sig lugn och hålla sig stark och inte låta sig skrämmas för då vinner de. De livnär sig på det. 

Klimatförändringarna var också en stor fråga. 

– Jag pratade med delegater från stilla havsområdet, Öländerna, de har byggt stora murar runt länderna för att de inte ska spolas bort. En sa att om vi klarar oss så kommer ni klara er. Men om vi inte klarar oss så står resten av världen på tur. Vi måste vara mer solidariska. 

Var tar du med från mötet?

– Alla människor jag träffat och alla historier jag hört. Jag blev faktiskt mer hoppfull om framtiden.  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista