Sabina Ddumba och Zackarias Ulvskog från Tensta Gospel Revelation. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio
Sabina Ddumba och Zackarias Ulvskog från Tensta Gospel Revelation. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio

Sabina Ddumba tillbaka i Tensta Gospel för julkonsert

Sabina Ddumba: Det är gemenskap och glädje
1:13 min

Sabina Ddumba är en av årets mest uppmärksammade svenska artister. Men trots den allt mer intensiva karriären tar hon sig tid att sjunga med vännerna i Tensta Gospel.

På lördagen är årets stora julkonsert med Tensta Gospel. Kören som har funnits sedan 1990-talet har på senare år format flera av dagens stora artister, bland andra Sabina Ddumba som gästade P5 STHLM och förklarade att kören är ett slags musikaliskt hem för henne.

– Det är gemenskap och glädje, säger hon till P5 STHLM.

Sabina Ddumba, som under 2015 slagit stort med hits som Effortless och Not Too Young, har i takt med den växande karriären ett alltmer späckat schema. Men även om det är mycket annat så tar hon sig tid att vara med i kören som hon började i 2008 och beskriver sina starka känslor för kören som betytt mycket för hur hon hittat sitt uttryck som artist.

I P5 STHLM berättade Sabina Ddumba och hennes körledare Zackarias Ulvskog om julkonserterna som äger rum i Tensta kyrka lördag 12 december klockan 15 och 19.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".