Vanna Rosenberg. Foto: Helén Karlsson.
Vanna Rosenberg. Foto: Helén Karlsson.

Vanna Rosenbergs barnbok präglar flyktingars verklighet

"Ett överlevandes liv"
1:58 min

Från skådespelare till författare. Vanna Rosenberg författardebuterar med en barnboken Singers melodi. En idé som kommer från Vannas farföräldrar som överlevde förintelsen.

Vi är vana vid att se Vanna Rosenberg på teaterscener, i film och tv. Nu författardebuterar hon med barnboken Singers melodi. En barnbok som präglar flyktingars verklighet.

Singers melodi handlar om sjölejonet Singer och är en bok om längtan efter något som kallas hemma. En idé som kommer från Vannas farföräldrar som överlevde förintelsen.

–Idén kommer av alla historier som min farmor och farfar bar med sig och i stunder förmedlade till mig. Det är pusselbitar av ett otroligt dramatiskt och svårt liv. Ett överlevandes liv, säger Vanna.

Boken är en länk att prata med barn om hur omvärlden ser ut idag. 

–Min önskan är att barnen ska hitta en egen känslomässig ingång till dom stora frågorna. Där det ska kännas snällt och finnas plats för både sorg och glädje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".