Maja Francis underhåller vid P3 Guldgalan på lördagen i Scandinavium. Foto Adam Ihse / TT
Maja Francis vid P3 Guldgalan. Foto Adam Ihse /TT.

Maja Francis: Det måste kännas rätt i magen

5:34 min

Hon älskar sin färgglada lägenhet i Stureby, men skrev låtarna till nya EP:n Come Companion i skogen utanför Flen. Maja Francis säger att hon behöver lång tid för att bli nöjd med sina låtar.

Det är full fart på Maja Francis. Nyligen släppte hon en ny EP och i lördags kunde man se henne uppträda live på P3 Guldgalan i Scandinavium.

– Jag har aldrig gått och hållit i en mick samtidigt. Jag har alltid stått stilla och dansat, så hela veckan åt till att vara nervös.

Men allt gick bra. Maja snubblade inte.

På galan bar hon en rosalila klänning - som sammanfattar hennes stil ganska bra.

– Jag tar ofta med mig pynt - var jag än är. Jag tycker att det är viktigt med färg. Mamma och pappa har alltid haft mycket färg i hemmet så jag vill alltid ha med mig det.

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Just nu är det kaos för det ligger kläder över hela golvet. Men det är väldigt mycket färg och kitch, säger Maja Francis och berättar exalterat om sitt senaste köp - ett plastdraperi som bildar ett slags hologram som kastar regnbågar på väggen.

– Det är jättefint, säger hon.

Senaste EP:n Come Companion kom till dock inte hemma i den färgsprakande lägenheten Stureby i Stockholm. Låtarna skrev hon tillsammans med artisten Veronica Maggio och Petter Winnberg ute i skogen utanför Flen. Petter hade byggt en liten studio i ett gammalt kök.

– När vi var ute i skogen och skrev låtar gick det fort. Men sen att få en färdig låt tar lång tid för mig.

Maja säger att hon är perfektionist. Hon blir aldrig nöjd.

– Det måste få ta tid. Jag vill att det ska kännas rätt i magen. Jag kan inte riktigt förklara det.

– Jag försöker jobba på att bli nöjd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista