Festivalen We are Sthlm. Foto: Alexander Tillheden
Festivalen We are Sthlm. Foto: Alexander Tillheden

"Det är känsligt att prata om"

1:17 min

Efter rapporteringen om sexuella övergrepp på en festival i Stockholm och i Köln reagerade Cassandra Klatzkow och skrev ett uppmärksammat inlägg på Facebook.  

Efter nyhetsrapporteringen om sexuella övergrepp på festivalen We are Sthlm uppmanade tidningen ETC läsarna att skicka in sina upplevelser av sexuella övergrepp, något som Cassandra Klatzkow läste och reagerade och hon skrev ett långt Facebookinlägg om sina upplevelser. 

– Det är sjukt känsligt som tjej att ha blivit utsatt och erkänna att man gjort saker man inte vill. Den text jag skrev så är det tydligt för de killarna att det handlar om dem och jag är inte säker på att de själva ens reflekterat kring det. 

I inlägget skriver Cassandra Klatzkow: 

Jag minns killarna i skolan som tvingade in mig i ett hörn, höll fast mig och tog på mina bröst och stoppade ner händerna innanför mina byxor. Jag minns att jag skrattade samtidigt som jag sa åt dem att sluta. Jag ville inte verka tråkig. Men egentligen ville jag springa därifrån och gråta. Under tiden gick flera lärare och vänner förbi. Ingen gjorde något. Det var ju bara en helt vanlig dag i högstadiekorridoren. 

– Jag hoppas det leder till att diskussionen fortsätter. Jag hoppas på längre sikt att det här är något som på längre sikt kommer tas upp i skolorna. Vad gränsdragningar är och vad sex är. Jag hoppas fler och fler förstår vad som är rätt och fel. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista