Stockholmaren Ronny Larssons Instagramkonto hyllas över hela världen.
1 av 3
Stockholmaren Ronny Larssons Instagramkonto hyllas över hela världen.
Skärmdump från Instagramkontot @adollworldafterall som drivs av stockholmaren Ronny Larsson.
2 av 3
Skärmdump från Instagramkontot @adollworldafterall som drivs av stockholmaren Ronny Larsson.
Skärmdump från Instagramkontot @adollworldafterall. Föreställer en fallande Amy Schumer.
3 av 3
Skärmdump från Instagramkontot @adollworldafterall. Föreställer en fallande Amy Schumer.

Världskändisarna hyllar Ronnys Instagramkonto

3:45 min

Stockholmaren Ronny Larssons Instagramkonto @adollworldafterall har uppmärksammats långt utanför Sveriges gränser. Kända tidningar och världskända artister har hyllat hans bilder som porträtterar kändisar och sätter fingret på aktuella händelser.

– Jag tar begagnade Barbiedockor, stylar om dem och återskapar snackisar och saker som händer i sociala medier på TV eller nyhetshändelser. Det återskapar jag, tar en bild av och lägger upp på mitt Inststagramkonto, säger Ronny Larsson som står bakom Instagramkontot @aDollWorldAfterAll.

Allting började med att Ronny ville skapa en adventskalender och publicera bilder varje dag från den 1 december till den 24:e december. Bilder som skulle sammanfatta det gångna året. Publiceringarna och återskapandet fortsatte dock och har resulterat i ett Instagramkonto som lockat tusentals följare från hela världen.

Vilken var den första dockan eller kändisen som du porträtterade?

– Det var Taylor Swift. Det var snacket om att hon inte ville lägga ut sina låtar på Spotify. Då gjorde jag en boll med loggan, som en wrecking ball och gungade fram och tillbaka.

"Får fylla ut med lite vadd"

Det finns olika sorters dockor som kan användas till bilderna som Ronny skapar. Det är dock svårt att hitta dockor med annan sorts kroppsform än Barbiedockan, berättar han.

Hur gör du om du ska använda en annan kroppsform än just Barbiedockans? 

– Då får man fylla ut med lite vadd. Men det blir sällan så bra. Jag efterlyser verkligen dockor som inte bara har en getingmidja. Det vore härligt tycker jag, säger Ronny Larsson till Helg i P5.

I nuläget har Ronnys instagramkonto ca. 44 000 följare på Instagram. Flera utländska medier har uppmärksammat hans konto, såsom The Daily Mail, Elle etc. Även flera kända artister har hittat, och hyllat hans Instagramkonto. Tex. artisten Niki Minaj och skådespelaren och komikern Amy Schumer.

 "Beyonces läger hörde av sig och ville köpa dockor"

– Beyoncés läger hörde av sig till mig och ville köpa dockorna på riktigt. Jag skickade iväg det till USA. Det var helt galet, så absurt, säger Ronny Larsson.

– Sedan visade det sig att Beyoces dotter hade slitit huvudet av dockorna, avslutar Ronny Larsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista