Den nya idoljuryn har presenterats. Det blir skivbolagsveteranen Nikki Amini som tar över juryuppdraget i den kommande, tolfte, säsongen av TV4:s 'Idol'. Foto: Anders Wiklund / TT
Den nya idoljuryn har presenterats. Foto: Anders Wiklund / TT

Nikki Amini letar efter hela paketet

3:12 min

Nikki Amini har arbetat med artister som Rihanna, Taylor Swift, Avicii och Justin Bieber. I höst ger hon sig ut för att försöka hitta Sveriges nästa Idol.

De träffades först i går kväll i största hemlighet. Nu är det klart vilka som blir de nya jurymedlemmarna i Idol; Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Jones III. 

– Jag blev verkligen jättesmickrad. Det kändes jättekul. Idol är ett av Sveriges största tv-program och engagerar så många, säger Nikki Amini och berättar att hon inte tvekade att säga ja.

Nikki Amini är marknadsförare på Universal Music Group i London. Hon säger att en av hennes styrkor är att hon vet vad som krävs av en artist.

– Jag kan den här branschen och vet vilka förväntningar som finns - både av skivindustrin och fansen. Man måste veta vad man letar efter och vad som krävs för att hitta den är perfekta artisten. 

Vad kan det vara?

– Självförtroende, personlighet, talang, looks. Det är liksom hela paketet.

De senaste åren har Nikki bott utomlands, men hon har följt flera säsonger av programmet tidigare. Vilken roll hon kommer att ha i den nya juryn kan hon inte riktigt säga.

– Generellt sätt är jag en väldigt rättvis person med positiv inställning. Men jag får nog återkomma till det när det har sänts några avsnitt.

Vad tänker du om din nya kollegor?

– Jag tycker att vi är den ultimata trion och att vi täcker ett brett spektra av branschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista