Eileen Hovsepian gästar P5 STHLM. Foto: Lina Lund/Sveriges Radio
Eileen Hovsepian i P5 STHLM. Foto: Lina Lund/Sveriges Radio

Eileens kusin blev mördad

3:32 min

När Eileen Hovsepian ringer sin mamma för att bestämma middag får hon höra något fruktansvärt, i en ton som inte ens går att beskriva: "Rita har blivit skjuten, hon är död."

Det skriver Eileen Hovsepian i hennes blogg om samtalet som skulle förändra hennes liv. I september 2014 blev hennes kusin Rita brutalt mördad.  

– Jag kommer ihåg den dagen som om det vore igår. Jag är skribent och hade lånat en kompis hus i Enköping för att vara ensam och skriva av mig. Jag skulle hem över helgen och ringde för att planera. Det jag möttes av var skrik och allt svartnade, säger Eileen.

Rita umgicks under hösten med en man som var misstänkt för ett mord som skett i mars samma år. Eileen berättar att Rita inte hade någon aning om att mannen hon umgicks med hade ett pris på sitt huvud. Allt Rita gjorde var att befinna sig på fel plats.

– Sånt här går inte att ta in. Speciellt när unga människor går bort på det här viset. Helt oskyldiga. De har inte gjort någonting. De har inte varit med om någon slags kriminell aktivitet i huvud taget.

Informationen Ritas familj och vänner fick var att hon blivit mördad och att en skottlossning hade ägt rum. Varför det hände var det ingen som visste. Brottet klarades aldrig upp.

– Det var som i en mardröm. Eller snarare en skräckfilm. Mitt hjärta gick i ännu fler bitar. Det känns väldigt orättvist att det inte blev någon rättvisa, säger Eileen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista